Támogatóink

Bereg-Kábel GmBH

Médiatámogatóink

Partnereink

 

Üzenőfal

MIÉRT FOCI?

  • vitathatatlanul a legkedveltebb sport a világon
  • csapatsport - jelentős egyéniségfejlesztő hatással: a gyerekek megtanulnak beilleszkedni egy idegen közösségbe, megtanulják tisztelni egymást, elfogadni azokat, akik nem olyanok, mint ők, hozzájárul a sportbarátságok szövődéséhez
  • elősegíti a gyerekek fejlődését, javítja erőnléti állapotukat, levezeti fölösleges energiájukat
  • az edzésmunka érdekes és változatos feladatok elé állítja a játékosokat
  • a játék egyszerű és ugyanakkor nagyon érdekes
  • a labdarúgás technikai és taktikai elemeinek elsajátítása, a csapatjáték ismérveinek megismerése mellett az egyén személyiségére gyakorolt hatása is fontos jellemző: a hozzáértő pedagógus (edző) keze alatt végzett munka hosszú távon magabiztossá, pozitívan gondolkodóvá teszi a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt
  • az alapok elsajátítására javasolt életkor: 6-7 év
  • http://www.focisuli.ro


Kicsivel több mint egy hónapban gyerekzsivajtól hangos a beregszászi Barátság Stadion környéke. Nap-mint nap négy korosztályban több mint nyolcvan focista palánta kergeti itt a bőrgolyót a Beregvidék Ifjúsági Sport Egyesület égisze alatt. Kiváló körülmények, szakavatott és tapasztalt edzőgárda segíti a gyerekek fejlődését. Bár a focisuli csak most kezdte szárnyai bontogatását, növendékeik remek szereplése bizonyítja jó úton indultak el.
Közismert, hogy a Beregszászban és a beregszászi járásban jelentős múltra tekint vissza a labdarúgás. Bereg-vidék számos kiváló focistát adott a magyar és a nemzetközi futballnak. Bizonyára mind közül a legismertebb Kalocsai Géza egykori válogatott balszélső, az első magyar nemzetiségű futballista, aki – 1934-bven Csehszlovákia válogatottjával – világbajnoki ezüstérmet nyert. A Beregvidék ISE ezeket a hagyományokat igyekszik újjáélesztenie.
– Három – a városi és a járási sportiskola valamint a Kalász Sportegyesület – állami fenntartású intézmény is van Bereg-vidéken, viszont az országban uralkodó szociális és gazdasági helyzetben a sportiskolák finanszírozása teljesen háttérbe szorult – nyilatkozta Lőrincz Zsolt az egyesület igazgatója. – Mindezen körülmények oda vezettek, hogy a jobb színvonal miatt a fiatal tehetségek tömegesen a szomszédos Magyarországon keresik a kitörési lehetőséget. Lehet évekbe telik, mire a mostani helyzet jobbra fordul, így vetődött fel a Beregvidék Ifjúsági Sport Egyesület létrehozása.
Megtudtuk, hogy az ötlet a méltán ismert és elismert beregszászi utánpótlásedző Panulin László fejéből pattant ki. A szakember megkereste Medvigy Istvánt és Lőrinc Zsoltot, akik támogatásra érdemesnek találták az elképzelést, láttak benne fantáziát és felkarolta a kezdeményezést. Így kicsivel több, mint egy hónapja hivatalosan is bejegyeztették a Beregvidék Ifjúsági Sport Egyesületet. A jelentkezők száma folyamatosan nő, jelenleg 80 6 és 14 év közötti gyerek tréningezik heti négy alkalommal a Barátság Stadionban.
Lőrinc Zsolt elmondta, hogy a Beregvidék ISE a sportolás feltételeinek biztosítását, az utánpótlás-nevelés minőségi javítását és a tehetségek gondozását tűzte ki célul. Ebben vállal jelentős szerepet a szakavatott és tapasztalt edzőgárda: Panulin László a 2006-2007-es és a 2002-2005-ös korosztály trénere, aki egyben az egyesület elnöke is, Péter György a 2007-2009-es és Iván Szlivka a 2008-2009-es korosztály edzője. Hamarosan Valerij Scsoka is csatlakozik a gárdához. Mindannyian jól képzett szakemberek FIFA C kategóriás edzői jogosítvánnyal rendelkeznek.
A városban és a járásban is hamar híre ment az új egyesületnek. A szülők támogatása mellett helyi vállalkozók és külföldi pártfogók is jelentkeztek, hogy anyagi és szakmai segítséget nyújtsanak az utánpótlás iskolának. Együttműködési szerződést is kötöttek egy magyarországi egyesülettel. A budapesti székhelyű Baráti Bőrlabda Footbal Club az edzők szakmai felkészültségének javításában ígért segítséget. Támogatóra találtak Olekszandr Csehil, a Beregszászi Járási Labdarúgó Szövetség elnökének és a járási sportiskola igazgatójának személyében is, aki nemrég mezekkel ajándékozta meg az egyesületet.
A focisuli növendékei már letették a névjegyüket, rövid idő alatt több hazai és magyarországi tornán is remekeltek. A megyei ifjúsági bajnokságban második helyen végeztek. U10-es csapatuk aranyéremmel tért haza a sport és az ifjúság napja alkalmából szervezett nagydobronyi villámtornáról. Már nemzetkőzi porondon is kipróbálták magukat, több korosztállyal is indultak a tiszaújvárosi Fesztivál Kupán. A 2004-es 5-ik, a 2006-os ezüstérmes és a 2007-es korosztály pedig a 6-ik helyet szerezte meg. Ezen a tornán több gyerek az első tétmérkőzését játszotta. Legközelebb szeptemberben Balatonszemesen szervezett Ferencvárosi Diákolimpián vesznek részt, ebben a hónapban rajtol a megyei gyermek- és ifjúsági bajnokság is.
Az egyesület továbbra is várja a gyerekek jelentekézését. Bővebb információt elérhető az egyesület honlapjáról (www.beregvidek-ise.net) ahol rengetek fotó és videó látható az edzésekről, a csapatok szerepléséről. Továbbá jelentkezni lehet telefonon: Panulin László (+380-50-221-76-49) és Lőrincz Zsolt (+380-95-324-12-09).


Szabó Sándor

http://kiszo.hhrf.org


 

Copyright © 2019 Beregvidék-suli. All Right Reserved.
Powered By Joomla Perfect