Támogatóink

Bereg-Kábel GmBH

Médiatámogatóink

Partnereink

 

Üzenőfal

MIÉRT FOCI?

  • vitathatatlanul a legkedveltebb sport a világon
  • csapatsport - jelentős egyéniségfejlesztő hatással: a gyerekek megtanulnak beilleszkedni egy idegen közösségbe, megtanulják tisztelni egymást, elfogadni azokat, akik nem olyanok, mint ők, hozzájárul a sportbarátságok szövődéséhez
  • elősegíti a gyerekek fejlődését, javítja erőnléti állapotukat, levezeti fölösleges energiájukat
  • az edzésmunka érdekes és változatos feladatok elé állítja a játékosokat
  • a játék egyszerű és ugyanakkor nagyon érdekes
  • a labdarúgás technikai és taktikai elemeinek elsajátítása, a csapatjáték ismérveinek megismerése mellett az egyén személyiségére gyakorolt hatása is fontos jellemző: a hozzáértő pedagógus (edző) keze alatt végzett munka hosszú távon magabiztossá, pozitívan gondolkodóvá teszi a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt
  • az alapok elsajátítására javasolt életkor: 6-7 év
  • http://www.focisuli.ro
 
Hétvégén városunk általános iskolás csapata részt vehetett, a 14. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon Pákozdon. A 3 napos tornáról és a programokról rengeteg élménnyel és emlékkel tértek haza fiataljaink. 
Első nap csapatunk egy edzőmérkőzést játszhatott a székesfehérvári Maroshegy csapatával, melyet 4-2-re sikerült megnyernünk. Ezúton is szeretnénk megköszönni Juhász Lászlónak a Videoton Baráti Kör vezetőjének a gyors szervezést. A mérkőzés és a vacsora után személyesen Kű Lajos az Aranycsapat alapítvány elnöke kísérte végig a beregszászi gyerekeket egész Székesfehérváron és tartott egy csodálatos történelmi visszatekintőt számukra.
Második nap az egész csapat az agárdi gyógy és termálfürdőbe kapott belépőt és strandolhattak ameddig kedvük tartotta. Estére a székesfehérvári Zichy ligetben felállított óriás kivetítőn nézhették a VB meccset és szurkolhattak kedvenceiknek.
Harmadik nap Kű Lajos és Takács János, Pákozd Nagyközség Polgármestere egy csodálatos hajókirándulásra invitálta csapatunkat a Velencei tóra. Ezután a polgármester Úr bemutatta a Pákozdi Katonai Emlékparkot, amely ugyancsak felejthetetlen élmény volt a gyerekek számára. Ebéd után egy kis pihenő és kezdődhettek a mérkőzések. A srácok a kétnapos programsorozatnak köszönhetően kissé fáradtan kezdték a szereplést. A döntőben Marosvásárhely (Erdély, Románia) csapatával 1-1-es döntetlen után büntetőpárbajban maradtak alul. Hozzáteszem a mérkőzés második félidejében a kapu elé szögezték ellenfelüket a beregszásziak, de a marosvásárhelyiek masszív védekezését nem sikerült feltörniük. A díjátadó után még egy meglepetés és egyben megtiszteltetés érte a torna résztvevőit. A búcsúvacsorát nem más főzte és szolgálta fel mint Wichmann Tamás, (kilencszeres kenuvilágbajnok, háromszoros Európa-bajnok, kétszer olimpiai második, egyszer harmadik helyezet, 37-szeres magyar bajnok), aki érdekes történetekkel szórakoztatta a gyerekeket.
A vacsora végén Panulin László a Beregvidék ISE elnöke és Lőrincz Zsolt a Beregszászi Városi Labdarúgó Szövetség elnöke átadták ajándékaikat a szervezőknek és megköszönték a meghívást és ezt a feledhetetlen három napot.
Itt szeretnénk megköszönni Fejes Norbertnek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársának a segítséget a tornára való kijutásért!

Copyright © 2019 Beregvidék-suli. All Right Reserved.
Powered By Joomla Perfect