Támogatóink

Bereg-Kábel GmBH

Médiatámogatóink

Partnereink

 

Üzenőfal

MIÉRT FOCI?

  • vitathatatlanul a legkedveltebb sport a világon
  • csapatsport - jelentős egyéniségfejlesztő hatással: a gyerekek megtanulnak beilleszkedni egy idegen közösségbe, megtanulják tisztelni egymást, elfogadni azokat, akik nem olyanok, mint ők, hozzájárul a sportbarátságok szövődéséhez
  • elősegíti a gyerekek fejlődését, javítja erőnléti állapotukat, levezeti fölösleges energiájukat
  • az edzésmunka érdekes és változatos feladatok elé állítja a játékosokat
  • a játék egyszerű és ugyanakkor nagyon érdekes
  • a labdarúgás technikai és taktikai elemeinek elsajátítása, a csapatjáték ismérveinek megismerése mellett az egyén személyiségére gyakorolt hatása is fontos jellemző: a hozzáértő pedagógus (edző) keze alatt végzett munka hosszú távon magabiztossá, pozitívan gondolkodóvá teszi a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt
  • az alapok elsajátítására javasolt életkor: 6-7 év
  • http://www.focisuli.ro

A Beregvidéki Ifjúsági Sportegyesület már második éve van szorosabb munkakapcsolatban a Nyíregyházi Sportakadémiával. A nyírségiek hathatós támogatása is kell ahhoz, hogy Beregszászban ma már 125 ifjú tehetség bontogassa szárnyait. A 8-15 év közötti fiatalok elé komoly célokat tűzött ki az egyesület vezetése, Panulin László elnök, Lőrincz Zsolt ügyvezető igazgató és Medvigy István elnökségi tag. 

Nyírségi segítséggel tovább fejlődhet a Beregvidéki Ifjúsági Sportegyesület

– Egy évvel ezelőtt kerestem fel a Nyíregyházi Sportakadémiát kapcsolatfelvétel céljából. Látogatásom sikeres volt, amit jelez, hogy egy évre szóló együttműködési szerződést írtunk alá, a minap pedig további egy évre meghosszabbítottuk azt. Nagy öröm számunkra, hogy a Nyíregyházi Sportakadémia a továbbiakban is támogatni fog bennünket – mondta el lapunknak Panulin László.

A további kooperáció szignózására a beregszászi Barátság-stadionban került sor. A szerződést a helyi egyesület vezetése mellett nyíregyházi részről dr. Elbert Gábor, a sportakadémia ügyvezetője, Németh Károly szakmai igazgató és Csáki Róbert technikai vezető látta el kézjegyével.

– A szerződés meghosszabbítására azért volt szükség, mert új tulajdonosa lett a Bozsik József Labdarúgó Akadémiának. Ezután a Nyíregyházi Spartacus Futballklub keretében működik – magyarázta el Medvigy István elnökségi tag. – A mi elsődleges feladatunk, hogy tehetséges futballistákat neveljünk, akik nemcsak Kárpátalján, hanem az egész Ukrajnában is megállják a helyüket. Persze a legtehetségesebbek külföldön is folytathatják itt kezdődő karrierjüket. Tanítványaink elsősorban a Nyíregyházi Sportakadémiára mehetnek később, mindez a szerződésben is rögzítve van. Már évekkel ezelőtt is volt rá precedens, hogy az ügyes Bereg-vidéki futballisták ott kötöttek ki, ezért is volt kézenfekvő együttműködésünk amolyan keretbe foglalása. A nyírségiek mezekkel, sportfelszerelésekkel is támogatnak minket. Meghívást kapunk a nyíregyházi tornákra, ami a mi gyerekeinknek nagy élmény. Emellett az edzőinknek szakmai képzéseket szerveznek, profi tanácsokkal látják el őket – ecsetelte Medvigy István.

A Beregvidéki Ifjúsági Sportegyesület focistái a kis nyári pihenő után ismét teljes erőbedobással nekilátnak az edzéseknek, éppen mától, augusztus 10-től kezdik az alapozást, ugyanis szeptemberben indul a korosztályos bajnokság. A megyei küzdelmekben öt csapatuk szerepel.

A klub elöljáróitól azt is megtudtuk, hogy a bővítésről gondolkodnak. Nagyberegen már most is van kirendeltségük, ott 25 gyerekkel foglalkoznak, de hasonló csoportot szeretnének létrehozni Badalóban és Mezőváriban is, ahol sajnos eltűnőben van a futball. Ha a lehetőségeik megengedik, a képzést Mezőkaszonyban, Makkosjánosiban és Gáton folytatnák. A tervek között szerepel a teljes járás lefedése, hogy a tehetséges gyerekek klubszerűen tanulják a futball ábécéjét. Másik nagy céljuk, hogy szeptembertől egy női futballcsapatot is alakítsanak, ugyanis azt látják, nagy igény lenne rá.

Hegedűs Csilla

kiszo.hhrf.org 


 

Copyright © 2019 Beregvidék-suli. All Right Reserved.
Powered By Joomla Perfect